• کدخبر: 58166
  • تاریخ انتشار خبر: ۵:۰۵ ب.ظ - سه شنبه ۱۳۹۴/۱۰/۱
گزارشی از افزایش سرطان روده در کشور؛

مرگ با طعم فست فود!

مصرف فست فود در کشور نه تنها سبب کاهش سن مرگ در جوانان ایرانی شده است بلکه افزایش ۳ برابری سرطان روده را نیز در کشور رقم زده است.

به گزارش اصفهان بیدار، شیوع بیماری های قلبی و عروقی در سال های اخیر، یکی از دغدغه ها و نگرانی های برنامه ریزان حوزه سلامت کشور بوده است. زیرا، بررسی ها نشان می دهد که نه تنها آمار جوانانی که گرفتار بیماری های قلبی و عروقی شده اند، رو به افزایش است بلکه سرطان روده در کشور افزایش سه برابری پیدا کرده است، همچنین سن سکته قلبی نیز کاهش یافته و همین مسئله باعث شده تا موج هشدارهای متخصصین قلب و عروق نسبت به شیوع بیماری های قلبی در نسل جوان کشور، افزایش یابد. این در حالی است که همه پزشکان و کارشناسان تغذیه، متفق القول بر این عقیده اند که فست فودخوری، یکی از علل بروز بیماری های قلبی است.
وزارت بهداشت نیز اعلام کرده که مصرف فست فودها باعث افزایش ۳ برابری سرطان روده در کشور شده است که با فرهنگ سازی می توان مراجعه مردم به مراکز فست فود را به حداقل رساند.

به پیری نمی رسیم
دُرسی متخصص تغذیه با اشاره به مشکلاتی که با خوردن فست‌فودها همراه است، تاکید کرد: مصرف زیاد فست‌فود در هفته فرد را با مشکلات قلبی و عروقی درگیر می‌کند و باعث سکته قلبی به ویژه در سنین جوانی می شود. این افراد معمولا ۸۰ درصد احتمال اینکه به مشکلات قلبی و عروقی دچار شوند، از سایر افراد بیشتر است.
وی ادامه داد: شاید خوردن فست‌فود لذت‌بخش باشد، ولی اگر کمی به مشکلات و بیماری‌هایی که ممکن است در اثر مصرف آن به وجود بیاید فکر کنیم، شاید در خوردن آن بیش از حد افراط نکنیم و برنامه‌ریزی مناسبی در این خصوص داشته باشیم.

ناخودآگاه چاق می شوید
پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه گفت: با توجه به اینکه اخیرا در این چند سال مشاهده می‌کنیم یک سوم افراد چاق و دچار اضافه وزن هستند، اگر بخواهیم دنبال علت آن باشیم، مصرف بیش از اندازه فست‌فودها می‌باشد، زیرا فست‌فودها هم سریع آماده می‌شوند و هم به دلیل روغن‌های مورد استفاده در آنها کالری بالایی دارند و بسیاری از افراد به دلیل گرفتاری‌های روزمره فرصت آشپزی را ندارند و رو به خوردن فست‌فودها می‌آورند.
وی در ادامه تاکید کرد: این غذاها علاوه بر اینکه باعث افزایش وزن می شوند زمینه را برای بیماری‌های مختلف از جمله دیابت، فشار خون، سکته قلبی و سکته مغزی فراهم می‌کند، بنابراین در صورتی که توجه لازم به برنامه غذایی و رعایت اصول درست خوردن که می‌تواند ضامن سلامتی باشد، نداشته باشیم و همچنین استفاده مکرر و عادتی فست‌فودها ما را به سمت بیماری‌های مختلف خواهد برد.

فست فود عامل بیماری خفته ایرانیان
دکتر فرح‌بخش در خصوص آسیب‌های گوارشی و کبدی در اثر فست‌فود خوردن تصریح کرد: از آنجایی که فست‌فودها حاوی چربی زیادی هستند، باعث بروز کبد چرب می‌شود و در نهایت شخص را به فیبروز کبدی دچار می‌کند.
فست‌فودها به دلیل ادویه زیادی که در آن استفاده می‌شود، افرادی را که دستگاه گوارشی حساس دارند را در معرض زخم‌های گوارشی قرار می‌دهد.
این متخصص تغذیه گفت: بسیاری از این فست‌فودها در مراکزی تهیه می‌شود که اصول اولیه بهداشتی در آنها رعایت نمی‌شود، بنابراین آلودگی‌های میکروبی و انگلی را می‌توان در افراد مشاهده کرد.
انتهای پیام/عصر هامون

درج دیدگاه

آخرین اخبار