• کدخبر: 67769
  • تاریخ انتشار خبر: ۵:۳۵ ب.ظ - چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
  • چاپ خبر
یک متخصص طب سنتی تشریح کرد؛

تدابیر حفظ سلامت در فصل تابستان در یک نگاه

یک متخصص طب سنتی تدابیر حفظ سلامت در فصل تابستان در یک نگاه را تشریح کرد.

به گزارش اصفهان بیدار, ناصر رضایی‌پور اظهار داشت: فصل تابستان از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم و خشک است.

به‌گفته وی در فصل تابستان خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنی‌های گرم و خشک (مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین) و همچنین غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش‌ها، آبگوشت، کله‌پاچه، هلیم و… به‌دلیل ضعف دستگاه گوارش در تابستان و به‌عوض آن، مصرف آش‌های ساده و رقیق و کم‌گوشت و کم‌حبوبات با چاشنی‌های کمی‌ترش مانند آلوبخارا، دانه انار و غوره مفید است.

این متخصص طب سنتی افزود: مصرف شربت‌های سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین ــ خیار نیز می‌تواند مفید باشد.

رضایی‌پور بیان داشت: خوردن میوه‌های تر و ترش‌وشیرین تابستانی و سبزی‌هایی چون کاهو، کدو و خیار همچنین مصرف گوشت‌های زودگوار (زودهضم) مانند ماهی قزل‌آلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشند، یا جوجه‌مرغ، جوجه‌خروس، و گوشت بزغاله با چاشنی‌های ترش مفید است (البته این موارد برای گرم‌مزاجان مفید است و سردمزاجان سود چندانی نمی‌بینند).

وی خاطرنشان کرد: پرهیز از یبوست و در صورت لزوم، استفاده از ملین‌های ملایم مانند انجیر و آب کامل میوه‌ها، شیرخشت، شربت گل‌سرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین مفید است.

این متخصص طب سنتی گفت: ورزش و فعالیت‌های بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید, کاهش فعالیت جنسی, پرهیز از هرگونه خون‌گیری و از جمله حجامت و فصد کردن، بدون تجویز پزشک متخصص در فصل تابستان توصیه می‌شود.

رضایی‌پور یادآور شد: پوشیدن لباس‌های خنک کتانی، پنبه‌ای و نخی و پرهیز از لباس‌های نایلونی در فصل تابستان نیز مفید است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

درج دیدگاه

آخرین اخبار