• کدخبر: 73073
  • تاریخ انتشار خبر: ۱۱:۰۲ ب.ظ - شنبه ۱۳۹۶/۰۳/۶
گزارش؛

تشکیل کمیته ویژه «تب کریمه کنگو» در استانداری اصفهان/ نحوه خرید گوشت و مراقبت از افراد مبتلا را بدانید!

اگر فرد بیمار به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کند تا ۷۰ درصد شانس زنده ماندن بیشتر است. اما در منابعی هم گفته شده که احتمال دارد فرد پس از درمان هم تا ۳۰ درصد جان خود را از دست بدهد.

به گزارش اصفهان بیدار، تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود. این بیماری در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود ۳۰٪ ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.

چند روزی است که بر اساس شواهد موجود، این بیماری در استان اصفهان هم دیده شده و گفته شده که تا کنون چهار نفر به این بیماری مبتلا شدند و متأسفانه یک نفر هم در شهرستان مبارکه جان خود را از دست داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره گفت: با توجه به حساسیت این بیماری، از مردم می خواهیم که نکات مربوطه را رعایت کنند و گوشت را صرفاً از مراکزی تهیه کنند که مورد تأیید سازمان دامپزشکی است.

* افراد مبتلا، بستری و تحت درمان هستند

غلامرضا اصغری همچنین ادامه داد: افرادی که به این ویروس مبتلا بودند، در حال حاضر بستری و تحت درمان هستند و وضعیت جسمانی آن ها رو به بهبودی است.

پس جای هیچ گونه نگرانی نیست اما باید مردم بیشتر مراقب باشند تا سلامتی آن ها فدای این بیماری نشود. با گرم تر شدن هوا این بیماری هم تشدید پیدا می کند و به علّت تماس زیاد، بیشتر افرادی که در دام داری ها کار می کنند را در معرض خطر قرار می دهد.

مسئول بیماری های واگیر دار مرکز بهداشت اصفهان هم به قطعی بودن بیماری تب کریمه کنگو در اصفهان اشاره کرد و گفت: با وجود مشاهده چهار مورد بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو در استان اصفهان، تا کنون فقط یک مورد به تأیید آزمایشگاه رسیده است.

* خرید گوشت فقط با مهر دامپزشکی

رضا فدایی افزود: دام مبتلا به این بیماری هیچ گونه علامتی ندارد و از همین رو باید از مصرف گوشت تازه خودداری کرد و دام پس از ذبح ۲۴ ساعت در دمای منفی یک تا چهار درجه زیر صفر قرار بگیرد تا قابل استفاده شود.

فدایی با تأکید بر خودداری از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی گفت: شهروندان باید گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز فروش تهیه و از مصرف جگر خام یا گوشت های نیمه پخته خودداری کنند.

پس از این که دام ذبح شده ۲۴ ساعت در دمای گفته شده قرار گرفت، بهتر است گوشت تهیه شده هم در منازل حدود چهار ساعت در دمای فریزر نگهداری شود تا اطمینان بیشتری از سالم بودن گوشت حاصل شود. هنگام پاک کردن گوشت هم از دستکش استفاده کنید.

به یاد داشته باشیم که ویروس تب کریمه کنگو که در اصطلاح پزشکی از آن به نام CCHF یاد می شود، به وسیله لاشه دام، ترشحات و خون آبه های دام و کنه، گاو، گوسفند، بز و خرگوش می توان به عنوان مخزن این بیماری نام برد.

قصاب ها هم به یاد داشته باشند که اولاً ذبح فقط باید در کشتارگاه صورت بگیرد و پس از تماس چاقو با دام هم آن را با دهان نگیرند.

* تهیه ۱۰ هزار جزوه آموزشی و هفت هزار لیتر سم برای مقابله با کریمه کنگو

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان هم خبر از تشکیل کمیته ویژه ای داد و گفت: برای هماهنگی بیشتر به منظور کنترل این بیماری، کمیته مبارزه با تب کریمه کنگو در این اداره کل و اداره کل مدیریت بحران استانداری تشکیل شد.

شهرام موحدی تصریح کرد: آموزش های عمومی به مردم می تواند آگاهی آن ها و همچنین احتمال کاهش ابتلا به بیماری را در پی داشته باشد و ما بر همین اساس ۱۰ هزار جزوه آموزشی در اختیار عموم مردم قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: در گام دیگری بیش از هفت هزار لیتر سم در نظر گرفته ایم اما برای مبارزه با این بیماری به مقدار سم بیشتری نیاز است که از مردم و دام داران می خواهیم سم را تهیه و و برای مبارزه با این بیماری استفاده کنند.

* مراجعه سریع به مراکز درمانی؛ شانس ۷۰ درصدی زنده ماندن

شهروندان هم اگر علائم احتمالی این بیماری از قبیل تب همراه سردرد شدید ، تهوع و استفراغ و … را در خود و با خانواده خود دیدند باید به سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند؛ چرا که فرد مشکوک به این بیماری باید ایزوله شود و نباید با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس باشد. اگر فرد بیمار به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کند تا ۷۰ درصد شانس زنده ماندن بیشتر است.

اما در منابعی هم گفته شده که احتمال دارد فرد پس از درمان هم تا ۳۰ درصد جان خود را از دست بدهد. بیمار مبتلا در طی مدتی که در بیمارستان بستری است به شدت برای دیگران آلوده کننده است و شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می کشد.

* له کردن کنه ممنوع!

به عنوان آخرین و یکی از مهمترین نکات به شما متذکر می شویم که از له کردن کنه با دست به شدت پرهیز کنید. همان طور که گفته شد کنه مخزن این بیماری است.

بر اساس اعلام منابع رسمی، این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است که سال گذشته در کشور ما سه فوتی بر جای گذاشته است. شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری(کنه ها) بیشتر مشاهده می شود.

انتهای پیام/

درج دیدگاه

آخرین اخبار